Blogg

 • Tack för denna sommar! Bartenderutbildning Ios Grekland 2017!

  Sommaren har nått sitt slut. Och vilken sommar det har varit!

  För er som missat så drog vi denna sommar igång vår utbildning på Ios i Grekland. Ios är en Ö som ligger (30-40 minuter med båt från Santorini) och är verkligen ett paradis. Kombinationen av nöjesliv och ”laidback” känslan är helt fenomenal. Ön har flera underbara stränder och klarblått vatten som vi aldrig beskådat förut. Ön har ingen flygplats och är därför oexploaterad vilket betyder att turisterna och människorna som är på ön är mogna resenärer som lagt tid och planering på att ta sig dit. Man slipper de ”grisiga charterresenärerna” och samtidigt får träffa folk från hela världen på denna paradis-ö!

  Med väldigt hög kvalite på maten och i barerna så är Ios ett självklart alternativ för er som vill kombinera nöjen och mysiga kvällar. Runtomkring ön finns flera ”smultronställen” med klippor att hoppa från och i princip tomma stränden att sola på.

  Vi är i full planering inför sommaren 2018 och efterfrågan är redan på topp! Här följer lite bilder från vår utbildning på denna underbara Ö.

  För mer info och bokning ha koll på sociala medier och här på vår hemsidan.
  https://www.facebook.com/bartenderbolaget/

   

   

 • Bartenderbolaget i samarbete med Tandådalens Wärdshus!

  Bartenderutbildning Sälen 2017/2018

  Tillsammans med nya nöjessatsningen på Tandådalens Wärdshus & TD-Lounge har Bartenderbolaget fått privilegiet att utbilda i deras lokaler till säsongen.

  Tandådalens Wärdshus lokaler mitt i hjärtat av Tandådalens Skidområde som är en av Skistars fyra destinationer i Sälen.

  Tandådalens Wärdshus har en av fjällvärldens mest besökta och klassiska After-Ski. I verksamheten bedrivs även Nattklubbsverksamhet på Wärsan Nightclub & Cocktailbar på TD-Lounge. Detta gör våran utbildning helt komplett då vi erbjuder praktik inom alla olika typer av barer med en så bred kunskapsbas som möjligt att stå på.

  Elevboendet ligger mitt i Tandådalen med gångavstånd till kurslokalen.
  Detta betyder att du har även lika nära till backen, matvarubutik och aktiviteter i Tandådalen.

  Det är klassiska fjällstugor där man delar 6-10 elever i varje stuga med alla nödvändigheter som behövs för en trevlig vistelse i Sälen.

  Grundkurs
  Grupp 1 – 26 Nov-17 Dec
  Grupp 2 – 7 Jan–28 Jan

  Barmästareutbildning
  Grupp 1 – 7 Jan-4 Feb

  Avancerad Flairkurs
  Grupp 1 28 Jan-4 Feb

  För mer info och bokning gå in på http://bartenderbolaget.se/ eller kontakta oss på info@bartenderbolaget.se & +4618 127799.

  Vi ses i vinter!

  Kommentera & Dela »
 • Kickoff Bartenderutbildning Ios, Grekland!

  Hallå kära människor!

  Vi har nu efter befunnit oss härnere på underbara Ios några veckor kickat igång Grupp 1! Det är ett härligt gäng med blandning från Sverige, Finland och Australien som livar upp ön tillsammans med oss.

  Vi är inne på 4e lektionsdagen efter haft en ledig helgdag då vi gick ut och käkade tillsammans varpå vi gick en barrunda på vår partnerbarer. Sedan igår på vår lediga dag låg vi vid poolen och stranden hela dagen.

  Ios är en Ö som måste besökas, den har så många smultronställen och den perfekta kombinationen av sol, bad, god mat och nöjesliv! Tidigare har vi utbildat folk på ställen som Mallorca Spanien och Miami Florida men Ios har en helt annan kärlek till sig. Att så många svenskar och skandinavier som ej vet denna Ö är konstigt för det är ett paradis.

  Så nu tar vi denna sommar sakta men säkert och tillsammans med Life Is A Beachparty skapa en bra produkt och nya grymma bartenders nere på Ios!
  Vi får en fotograf hit nu i dagarna men bjuder på lite bilder här fram tills dess!

   

  Kommentera & Dela »
 • Nu är det nära!

  Nu är det inte många dagar kvar tills att jag sitter på ett plan till ios! Jag vann denna utbildning på Instagram och är så jävla taggad!

  Jag var i Poznan i Polen med min kära familj när jag fick veta att jag var vinnaren. Jag skrek rakt ut av glädje och studsade runt i hotellrummet. Min lillebror undrade såklart vad fan jag höll på med haha. Kan säga att han blev väldigt avundsjuk då han också vill bli bartender. 🍹

  När allt hade sjunkit in så insåg jag att jag hade typ tre veckor på mig att träna till beach 2017! Haha vilket skämt! Eftersom ni nu inte vet hur jag ser ut så skulle jag kunna ljuga och säga att jag har tränat stenhårt 😆!

  Nog om de. Följ min resa till ios om ni vill veta allt ifrån hur jag virrar runt ensam på flygplatser till härliga bilder ifrån ios och drinkar. /xoxo

  Kommentera & Dela »
 • SOMMAREN ÄR SNART HÄR!

  Hallå!

  Nu har nedräkning inför sommaren i Grekland börjat! Vi är i fulla förberedelser inför sommaren kurser på Ios. Missa inte möjligheten att boka din kurs och göra detta senast 15 April så bjuder vi på flygresan!
  Kolla in hur utbildningen ser ut i Grekland:
  https://vimeo.com/205563260

  Detta ingår vid din bokning av Grekland!
  – Grundkurs 100h
  – Hotel 21 nätter (vid valt tillval)
  – Flyg & transfer (vid valt tillval)
  – Välkomst drink vid ankomstkväll
  – Lunch 5 dagar i veckan under kursdagar
  – Sunset BBQ på Lördag & Söndag
  – Bartenderbolaget Diplom & Certifikat (vid avslutad kurs)
  – Avslutningsmiddag & kväll vid avslutad kurs
  – Life Is A Beachparty VIP-band (Förmåner & rabatter på barer, nattklubbar, restauranger, äventyr & utflykter)
  – Praktik på Ios barer & restauranger
  – Bartenderbolaget & Life Is A Beachparty Instruktörer & Guiders 24/7h assistans.

  Vi ses i Grekland!

  Kommentera & Dela »
 • Bartenderbolaget i final av Cocktailkampen 2017!

  Hallå kära vänner!

  Denna vinter har varit en fullspäckad vinter då vi bestämde oss för att deltaga i Sälen-edition av Cocktailkampen! Tävlingen går ut på 3 delmoment:
  Knowledge
  Creative Cocktail
  Speedround
  Knowledge är ett kunskaptest på omgångens spritbas vilket första rundan var Jameson och i Sälen finalen var det Elyx.
  Creative Cocktail är tävlingens huvudmoment där du utefter omgånges spritbas ska komma på en cocktail som bedöms efter presentations, kompostition & lojalitet till spritmärket.
  Speedround – Här får du in ett kuvert på ca 10 enheter där gäller att bli klar först med alla rätt i drinkarna!

  50 Shades of Jameson Vår version på Jameson! (Elyx drinken får ni se i finalen)

  Detta bedöms sedan efter poängskala och här har möjligheten att vinna både ära och pengar!

  På finalen i Sälen så vann Pianobaren på sin Creative cocktail och gick vidare till finalen i Sthlm men efter ett noggrant överläggande av juryn där bartenderbolaget hade bästa Knowledge & speedtestet samt en bra drink så bestämde de sig för att ge bartenderbolaget ett wildcard till finalen på Cafe Opera söndag 9 April 22.00!

  Hela finalen är en enda stor fest och show så vi skulle önska att tidigare elever och kollegor till bartenderbolaget kom och supportade oss i finalen på söndag!

  VI SES PÅ SÖNDAG STOCKHOLM!

   

  Kommentera & Dela »
 • Bartenderbolaget i samarbete med Life Is A Beachparty!

  Bartenderbolaget Ios, Grekland i samarbete med Life is a Beachparty!

  Från sommaren 2017 har vi fått äran att tillsammans den globala resebyrån Life is a Beachparty kombinera vår utbildning med deras resepaket till de Grekiska Kykladerna!

  Så vill du kombinera en bartenderutbildning med den ultimata ungdomsresan kolla in filmen över alla aktiviteter och äventyr vi kommer kunna erbjuda er under er tid med oss.

  BOKA INNAN 15 APRIL SÅ BJUDER VI PÅ FLYGRESAN!

  För mer info & bokning, gå in på http://bartenderbolaget.se/ eller kontakta oss på info@bartenderbolaget.se samt ring +18 127799.

  Vi ses i sommar!

  Kommentera & Dela »
 • Grupp-Studenterbjudande Ios, Grekland!

  GRUPP-STUDENTERBJUDANDE! BOKA 4 ST BETALA FÖR 3!

  Går du fortfarande skolan eller tar studenten?
  Ta med dina vänner/klasskamrater och Utbilda dig till bartender i Grekiska backpacker-meckat Ios!
  Har du ett gäng polare som är sugen på att åka och resa för att samtidigt utbilda sig och tjäna pengar på resan! Få ihop 4st vänner så behöver ni endast betala för 3st med rabattkoden ”gruppstudent2017”, fyll i vilka vänner du åker med och vilken skola när ni bokar grundkursen tillsammans!
  Ta chansen och få en möjligheten till utbildning, frihet och chansen att möta nya människor från hela världen!
  BOKA INNAN 15 APRIL OCH FLYGRESAN INGÅR!

  Hoppas vi ses i sommar!

  Kommentera & Dela »
 • Bartenderbolaget lanserar Ios, Grekland!

  Hallå allihopa!

  Mitt under härliga vintern i Sälen där vi redan hunnit med 2 grundkurser samt 1 avancerad Flair utbildning så kan vi äntligen meddela att till sommaren kommer ni även hitta oss på Ios, Grekland.

  Ios är den oexploaterade partyön för skandinavier men ett backpacker mecka för resten av världen. Tack vare ett starkt samarbete med Life Is a Beachparty den globala resebyrån kommer vi tillsammans med de anordna utbildningar och resor till Ön under 4 grupper den sommaren.

  Den ultimata kursen och trygga resan i samarbete med Life Is A Beachparty Ltd
  Life Is a Beachparty är ett globalt reseföretag som startade 2012 och har över 1000 nöjda resenärer varje år till Ios, Grekland. Skonad från äldre britter och den ”klassiska charter-andan” är Ios en växande Ö som kan förknippas med andra kända backpacker städer fast bara med 4h flyg bort!

  Med Instruktörer från Bartenderbolaget och reseledare från Life Is A Beachparty erbjuder vi er en internationell utbildning och trygg upplevelse av de grekiska nöjesparadiset Ios.
  Under dagarna är vi på stränderna varav eftermiddagarna utbildar oss till bartender för att sedan på kvällarna hänga på någon av de alla restauranger & uteställen som ön har att erbjuda.

  Ios innebär möten med människor där utbildning, aktiviteter och nöjen står på schemat.
  Som Ö i Grekiska Kykladerna är Ios ej okänd, utan mer känd som den livligaste ön som via Life Is A Beachparty erbjuder aktiviteter varje dag som vattenskoter, fyrhjuling, ”cliffdiving”, partybåt och strandaktiviteter.
  Som förmåner i kursen får alla ett VIP- & förmånsband med fri entré, billigare priser till aktiviteter, restauranger och uteställen.
  I kursen ingår även lunch fem dagar i veckan samt en Sunset Barbeque där vi alla äter tillsammans i solnedgången.

  Det känns så sjukt roligt att kunna erbjuda ett paket till er människor som vill resa världen för att samtidigt jobba och tjäna pengar. Så missa inte chansen att ta del av detta äventyr och passa på att boka innan den 15 April för då bjuder vi er på flygresan!

  Har ni eventuella frågor gällande bokning eller om Ios så var inte blyga att ringa eller kontakta oss på:
  info@bartenderbolaget
  +18 127799

  Mvh
  Peter Rönnlund
  Instruktör Bartenderbolaget

  Kommentera & Dela »
 • Hej igen mina hjärtan!

  Gud, det blev visst en lång vecka … Skärpning. Hur har ni det? Vintern är på ingång och jag tycker verkligen ni som fortfarande funderar ska boka er en magisk bartenderutbildning uppe i fjällens metropol SÄLEN bokar den NU. Bokar du innan 1 december med rabattkoden ”vintersalen” så erhåller du 1000 kr rabatt! Bokar ni även via mig kan även jag erbjuda er 1000 kr rabatt. Helt fantastiskt bra ju!

  Som jag nämnde i tidigare inlägg skulle jag denna gången berätta om olika händelser jag har varit med om under de här två åren jag jobbat i den här branschen.

  Det var min första sommar och en kollega till mig hade hand om ett sällskap en kväll mitt under högsäsong. Den här kvällen började så fantastiskt bra och på bara ett ögonblick så gick allting fel. Det började med lite enkelt kommunikationsfel, vilket resulterade i en felbeställning på maten. Ingen skada skedd egentligen, det löste sig och de började hugga in. Sedan när en man i sällskapet lyfter sitt glas fullt med cola går alltså glaset sönder och han sitter dyngsur med cola i hela knät.. Vi skenade med papper och såg till att ingen katastrof var skedd. De beställer på mera dryck som jag går ut med och tänker att jag vill se lite proffsig ut inför ett relativt missnöjt sällskap och balanserar en bricka med ölglas och Zlatopramen bakom den kvinna som var mest irriterad. När jag ställer ner ölglaset hos henne tappar jag i samma veva ut ölflaskan som lägger sig på brickan och bara pumpar ut öl i hennes hår och på hennes vita jacka … Minns att jag blev helt stum och hittar första bästa papper och torkar hennes hår och kläder och ber 1000 gånger om ursäkt tills hon bestämt ber mig att gå. Vi erbjöd 25% på hela notan, vilket inte var godkänt. Det hela slutade med att vi fick bjuda den här kvinnan på hela kvällen …

  En annan kväll jag minns väldigt väl var när ett sällskap fick en hel personal att sjunka så långt ner i skorna. Det var ett konferensgäng med skaran äldre människor. Det hela började med att när de beställt dryck så frågade två äldre damer om ett vin som vi inte hade. Min kollega erbjuder då ett annat likvärdigt vin och går ut med det till damerna så de får provsmaka. Det var inte alls bra och de ber om ett annat. Min kollega går då ut med ännu en flaska och häller upp åt dem och där ute får hon sig en riktig avhyvling av damerna som menar på att det är helt oacceptabelt att ens gå ut med två vin som smakar precis likadant. Damerna lämnas tyvärr bittra med varsitt glas vin och kvällen fortsätter i samma spår. Det är fel på allt, och tårarna börjar trilla i servisen. Jag minns att jag tackade gudarna i baren att jag slapp ta hand om det där sällskapet. I slutet av kvällen när min kollega stämplat ut står jag själv kvar med betalningen på sista delen av sällskapet. När de ska betala råkar jag slå ut fel kvitto till en äldre man och ber så mycket om ursäkt och ber honom snällt att göra om betalningen. En situation som egentligen är väldigt lätt att lösa. Istället ställer han sig mot mig och svär och härjar om att det är ett under att jag ens fått jobb, om jag någonsin lärde mig nått i skolan, kan jag lägga ihop 1+1 och att hela stället är en total katastrof, framför allt den sjukt värdelösa personalen. Det hela slutade med att jag lämnade kortterminalen framför honom och lämnade baren. Han gav sig på fler i personalen och blev till slut eskorterad ut för resten av kvällen. Efter stängning den här kvällen stod hela personalen i tårar i köket och jag tror ingen av oss någonsin var sugna på att gå tillbaka till jobbet igen. Haha!

  Någonting som jag nosade lite i under förra inlägget var tillfällena när man jobbar nattklubbar och någon slirig gymnasiekille kommer fram och ber om telefonnummer, snapchat eller what so ever. Under en gymnasiefest i våras kom det fram en yngre grabb och bad om mitt nummer och jag skrattade och skrev ner det på hans kvitto. I samma sekund såg min barpartner Filip detta och tänkte retas lite med honom. Han frågar killen varför han raggar på hans flickvän? Till svar så får han att allt bara handlade om en ett vad och att han lovar och ta bort numret. Varken jag eller Filip såg den här killen något mera den kvällen. Det här har blivit lite av en grej för mig och Filip och senaste nattklubben när en kille bad om min snapchat så svarade jag att min pojkvän inte skulle uppskatta det (vilket han inte trodde på). Detta ändrade sig ganska snabbt när Filip kommer fram och drar läget för honom.

  Vill ni läsa om flera händelser i den här branschen? Gå in på Facebook och sök upp sidan ”Hänt på restaurang”, där brukar finnas väldigt mycket som man kan känna igen sig i eller ta del av. Det finnas garanterat hur många saker till jag skulle vilja skriva om, men då skulle ni få läsa hur långt som helst! Ha det underbart och njut av första snön tills vi hörs igen!

  Peace & love
  Jenny

  1606284_779698448748043_8387172321940087242_o 13413034_1166036090114275_3762577405508277099_n 2831545326_7

  Kommentera & Dela »
 • Olika gäster

  Hej igen! Nu var det ett tag sen sist.. Hur rullar livet på där ute? Jag tycker det går mycket upp och ner i en väldans fart. Det är mycket som händer, mycket roligt, mycket tråkigt. Men vi får se vart vi hamnar. Hösten har nu anlänt på riktigt, jag älskar det. Men det är olika det med. Medans vi ändå pratar om olika åsikter så tänkte jag glida in på just olika gäster. En väldigt spännande och rolig fråga enligt mig som många gånger har lett till många skratt och fantastiska situationer. Ofta skiljer sig gästerna från en restaurang till en nattklubb ganska rejält vilket jag tänkte diskutera lite kring

  Restaurang

  Under en restaurangtid är det oftast nöjda eller missnöjda gäster vi har att göra med. Det som är viktigt är att sära på dem som faktiskt är missnöjda eller som påstår sig vara ”missnöjda”. Om du försöker åtgärda problemet och löser en bra upplevelse för gästen brukar den som varit missnöjd godta det och snabbt komma på bättre humör. Om gästen ifråga är missnöjd utan några som helst belägg kan du springa till månen och tillbaka utan att de hjälper. Ofta händer detta för de vill testa få rabatt eller nått annat påhitt.
  Å andra sidan är det lika viktigt att ta till vara och uppskatta de gästerna som lämnar restaurangen nöjda och med ett gott humör. De brukar alltid komma tillbaka och nöjda gäster är bra gäster. Dem ska man ta till vara på.

  Nattklubb

  Nattklubb är det absolut roligaste och jobba tycker jag. Jag har nog aldrig lärt känna så mycket människor som jag gjort under dessa snart två år bakom baren. Du möter så otroligt många sjuka och roliga människor som du kan glädjas åt/ med länge. Dock så drar de ju ändå med sig alla dem där andra människorna som egentligen borde gå hem och överväga sängen istället för att hänga i baren …

  Vad finns det för olika typer av gäster? Egentligen en fråga som inte går svara på, då de flesta har druckit alkohol (stora mängder haha) och alla påverkas olika. Men vi alla har ju sett den där som dragit allt för många shots, den som alltid står i bråkets centrum, den som ska ragga gratis drinkar (eller på bartendern, eller allt annat som rör på sig). Men alla har sin charm.

  Den personen vi möter allra oftast, brukar bjuda på lika mycket skratt som irritation. För en person som tappat allt blod i sitt spritomlopp brukar en beställning ta sex gånger så lång tid och det är inte alltid helt lätt att klura ut vad den beställer. Mer än sällan kollar man lite suspicious på dem när de slänger fram körkortet för att betala …

  En annan gammal goding som ofta ska dyka upp när det passar sig som allra minst är den kotten som alltid ska igång o tjafsa. Antingen tar det för lång tid i baren, de har stått och väntat sen Kristi himmelfärds 2014, för mycket is i groggen eller får ögonkontakt med fel person. Folk som går ut av fel orsak och står och härjar väljer jag medvetet att ta sist i baren (eller gärna inte alls) och meddelar dem att det är dags att tagga ner eller börja tagga hem.

  ”Skriv ditt nummer på kvittot”, ”Jenny, vi är ju kompisar, du kan ju bjuda på en bärs”, ”När slutar du ikväll, ska du med hem till mig?” och så vidare … Väldigt vanliga och typiska repliker man får höra men ingenting jag lägger energi på. Å andra sidan, är det någon som känns väldigt smaklös och jobbig brukar jag alltid använda min barparnter in crime, Filip, som tillfällig pojkvän. Så till alla er där ute som vill ha eran space och va ifred, skaffa er en wingman som fungerar åt andra hållet. Hett tips, haha. Det brukar dock vara väldigt mycket roligare att istället smyglyssna på en spännande och hjärtskärande raggningsscen mellan två helt främmande människor.

  Nästa inlägg tänkte jag fortsätta på samma spår, fast diskutera lite kring olika situationer jag och mina kollegor varit med om och hur man kan bemöta dem.
  Ha en toppen vecka, tagga helg och nya äventyr! See you in a week!

  Peace, Love
  Jenny

  14699890_1371669002851117_2064780437_n13112613_10205634280088628_504380963_o13453006_10205851691563779_847315930_o

  Kommentera & Dela »