Blogg

 • Tack för denna sommar! Bartenderutbildning Ios Grekland 2017!

  Sommaren har nått sitt slut. Och vilken sommar det har varit!

  För er som missat så drog vi denna sommar igång vår utbildning på Ios i Grekland. Ios är en Ö som ligger (30-40 minuter med båt från Santorini) och är verkligen ett paradis. Kombinationen av nöjesliv och ”laidback” känslan är helt fenomenal. Ön har flera underbara stränder och klarblått vatten som vi aldrig beskådat förut. Ön har ingen flygplats och är därför oexploaterad vilket betyder att turisterna och människorna som är på ön är mogna resenärer som lagt tid och planering på att ta sig dit. Man slipper de ”grisiga charterresenärerna” och samtidigt får träffa folk från hela världen på denna paradis-ö!

  Med väldigt hög kvalite på maten och i barerna så är Ios ett självklart alternativ för er som vill kombinera nöjen och mysiga kvällar. Runtomkring ön finns flera ”smultronställen” med klippor att hoppa från och i princip tomma stränden att sola på.

  Vi är i full planering inför sommaren 2018 och efterfrågan är redan på topp! Här följer lite bilder från vår utbildning på denna underbara Ö.

  För mer info och bokning ha koll på sociala medier och här på vår hemsidan.
  https://www.facebook.com/bartenderbolaget/

   

   

 • Bartenderbolaget #getillbaka

  Många söker sig till barbranschen genom den sociala aspekten. Att få resa, träffa människor, lära sig kulturer och skaffa sig livserfarenhet. Men för vissa personer så är det inte alltid lätt att hitta sin sociala plats i samhället. Något som är en av de bästa delarna med denna bransch är att alla är välkomna oavsett etnicitet, politisk åsikt eller syn på livet.

  Bartenderbolaget vill tillsammans med tidigare elever och barbranschen #getillbaka till er som fått och vill uppleva det sociala med branschen. Oavsett vem du är, vart du kommer ifrån och vad tanken är med bartenderyrket så är det oftast för mötet med människan.

  Vi vill erbjuda alla som jobbar inom denna bransch chansen att få en gratis resa med oss en vecka till Ios i sommar endast genom att erbjuda vår kurs!

  Ifall ni har en vän/kollega/släkting/familj som vill göra en bartenderutbildning och hjälper till att få 2st att boka Bartenderbolagets intensivkurs till Grekland denna sommar så får ni helt helt gratis en vecka på Ios med flyg och boende samtidigt er polare går kursen. Detta betyder en solsemester på en av Greklands mest underbara öar och samtidigt få se er polare utbilda sig till bartender! Är det så att ni har en vän så hör ni av er till oss på peter@bartenderbolaget.se eller ringer oss på +46705198070 så förklara vi hur det kommer gå till väga.

  Vill du göra en bartenderutbildning med oss så kontakta en vän som tidigare gjort en utbildning med oss eller som jobbar i barbranschen, boka och öka möjligheterna för han/hon att få en gratis resa till Ios och besöka dig medans du blir bartener!

  Ta chansen att tillsammans med era vänner komma ner till Grekland för sol, bad och utbildning!

   

  Kommentera & Dela »
 • Samarbetspartner Lost Boys Bar Ios Aftermovie

  En av våra favoritställen är på Lost Boys Bar Ios där vi oftast samlas upp på kvällen, spelar lite beerpong, umgås med den underbara personalen och njuter av atmosfären.

  Personalen från Lost Boys Bar har gjort en magisk aftermovie som verkligen visar hur underbart Ios är och vad det har att erbjuda på dag- som kvällstid! ☀️😍

  För att få uppleva allt detta missa inte möjligheten att följa med oss och utbilda dig till bartender i sommar!
  Vem vet, till och med ha möjligheten att jobba i baren hos dom!

  Sommarens kurser:
  Grupp 1, 13 Juni – 27 Juni
  Grupp 2, 27 Juni – 11 Juli

  För mer info och bokning gå in på http://bartenderbolaget.se/ eller kontakta oss på info@bartenderbolaget.se eller ring oss +18127799 !

  https://www.facebook.com/lostboysbarios/videos/1211066005662384/?hc_ref=ARQaGW4Krmj5o5lWAzkMuyopkCAqPBIRybEsqZiBI7EBwDjEbqRjOHhGjwCiYIGlyfE

  Kommentera & Dela »
 • Ios, Grekland – oexploaterat paradis!

  Ni har alla varit på semester och någon kommer fram till er och säger, NI skulle ha varit här för 20 år sedan! Så kan ni föreställa er Ios idag.

  Ios är ön som har den perfekta kombinationen av mogna turister, bra nöjesliv, dagsutflykter och ett bekvämligt lugn över sig.
  Eftersom Ios inte har någon flygplats så slipper du alla charterturister som vill betala skrot & ingenting för att ta sig till solen utan turisterna som anländer till ön behöver planera sin resa dit och det märks direkt på folket på ön.

  På dagtid kan du hyra en bil/moppe och ta dig till de mest öde och vackra stränderna där du hittar en grekisk restaurang som styrts av samma

  familj sen generationer tillbaka, alltså inga stora hotellkomplex eller jobbiga barnfamiljer på stränderna. Om du vill finns även möjligheten för en kortare vandring så hittar du gömda klippor & grottor med vatten så blått som du endast ser i en film. Vill ni hitta inspiration för dessa undangömda utflykter har ni här ett gäng grabbar & tjejer som driver baren The Lost Boys och som dagligen tar med sig turister och gäster på dessa turer. Checka in deras instagram https://www.instagram.com/lostboysbar/

  Vill du ändå ha lite liv under dagen har du stranden Mylopotas där workers och turister samlas för att spela beachvolleyboll och/eller olika watersports hos familjen som driver Meltemi Water Sports!

  Vill man däremot njuta av en drink och musik så finns även Far Out Beachclub som även är en av medelhavets hetaste beachclubs! De bokar världsdjs som Tigerlily, Will Sparks, Third Party, Joel Fletcher, NERVO etc. Mer info om de hittar ni här:
  Far out beachclub

   

   

  På Far Out Beachclub har de även det som för Ön är den roligaste festen på året The
  Swedish Midsummer som är som en klassiskt svenskt midsommar fest fast på steroider! Det är tusentals personer som klär ut sig med svenska färger & flaggor, bjuds på uppdukade bord med mat och fest hela dagen lång! Tillsammans med vår samarbetspartner Life Is A Beachparty är även Bartenderbolaget en del utav festen precis som en svensk midsommar ska vara.
  Kolla in filmen från förra året här
  Swedish Midsummer 2017

  Nattetid så erbjuder vi Ios Village som är en by som byggts längs en bergskant som dagtid erbjuder härlig shopping men nattetid omvandlas till nöjesparadis av restauranger och nattklubbar. Du går dessa mysiga grekiska gångar upp längs bergskanten där barerna & nattklubbarna ligger vägg i vägg mellan varandra!

  Vill man så ligger även Santorini endast 40 min båtresa ifrån Ön och man vill uppleva en av världens mest kända Öar!

  Utöver allt det här så är arbetarna och byborna väldigt hjälpsamma och får er verkligen att känna sig som hemma!

  Så missa inte chansen att hänga med oss till Ios denna sommar!
  Behöver ni mer info så tveka inte att höra av er till oss på info@bartenderbolaget.se eller +18127799!

  Vi ses i sommar!

  Kommentera & Dela »
 • Boende Bartenderutbildning Ios, Grekland

  Sunrise Hotel har ett centralt läge i staden Ios. Hotellet har en pool, en solterrass med solsängar och en snackbar vid poolen.

  De standard inredda rummen på Sunrise har en balkong, ett kylskåp och en TV. Alla har även ett eget badrum med en hårtork och gratis badprodukter.

  Kontinental frukost serveras varje dag från kl. 09.00 till 13.00 och kallt kaffe och uppfriskande drinkar erbjuds i snackbaren vid poolen. Hotellets restaurang serverar medelhavsrätter till lunch eller middag.

  Sunrise Hotel har gångavstånd till kurslokalen som ligger nedanför backen i Ios Village. Det finns massor av restauranger, barer och snabbköp en kort promenad från hotellet.

  Ios hamn ligger 1 km från Sunrise Hotel och 2 km från den berömda stranden Mylopotas.  Hotellet erbjuder biluthyrning och gratis parkering på plats.

   

  Kommentera & Dela »
 • Varför Bartenderbolaget 2v Intensivkurs?

  Bartenderbolaget har inför sommaren 2018 utvecklat en ny kurs som är anpassad för dig som snabbt vill komma ut i arbetslivet men ändå få med alla de vitala delar för att ställa dig bakom baren.

  Istället för att behöva ta ledigt från arbete 3-4 veckor och betala 10.000-15.000kr för en utbildning har vi utvecklat en 2 veckors intensiv utbildning för endast 6999kr.

  Klassiskt uttryck:
  ”Jag ska bli bartender, jag måste lära mig 1000tals drinkar”

  Att kalla sig för bartender handlar inte om att kunna antalet drinkar, det är faktiskt en väldigt liten % av ditt arbete. Blickar man tillbaka för 10-15 år sedan när bartenderutbildningar började poppa upp så var fokuset på antalet drinkar.

  Med tiden följer utveckling och till vår nya intensivkurs kommer ni självklart lära er drinkar men vi lägger ett större fokus på drink kategorierna i sig och konsten att komponera ihop en tex longdrink eller cocktail på plats.

  Det som skiljer en bra till en bättre bartender sitter ofta inte i kunskapen utan i dig som person så därav även lägger stor vikt på gästpsykologi och gästhantering. Att under stress & tempo kunna hantera dina gäster och på det vara effektiv och öka merförsäljningen samtidigt som du har ett leende på läpparna.

  Vi är även den enda utbildningen som erbjuder praktik vilket kanske är en av de viktigaste kärnorna av en utbildning. Den största barriären för dig som vill bli bartender är inte antalet drinkar, lära dig freepoura, kasta en flaska eller kunna komponera en egen drink utan det är att faktiskt ställa dig i en bar och ta en beställning från en livs levande gäst!

  Sedan drygt 3 års sedan bartenderbolaget födelse följt branschen då vi idag märker en markant efterfrågan bara sedan vi startade, vad detta beror på kan vi bara spekulera men vad vi vet är att vi på bara 2 veckor förbereder vi dig för att kunna gå in i vilken bar som helst vart som helst i hela världen!

  Så missa inte möjligheten till i sommar även få lite sol & bad, boka vår utbildning på Ios Grekland där vi nu kör för andra sommaren irad! Vi har redan fått in flertalet bokningar och räknar med fulla grupper inför sommarens start!

  Grupp 1, 13 Juni – 27 Juni (Midsommargruppen)
  Grupp 2, 27 Juni  – 10 Juli (Högsäsongsgruppen)

  Har ni frågor eller funderingar bara att kontakta oss här via hemsida eller på info@bartenderbolaget.se samt +18127799!

  Checka in hur våra dagar i Grekland ser ut via vår film här

  Vi ses i sommar!

  //Bartenderbolaget

  Kommentera & Dela »
 • Bartenderbolaget i samarbete med Tandådalens Wärdshus!

  Bartenderutbildning Sälen 2017/2018

  Tillsammans med nya nöjessatsningen på Tandådalens Wärdshus & TD-Lounge har Bartenderbolaget fått privilegiet att utbilda i deras lokaler till säsongen.

  Tandådalens Wärdshus lokaler mitt i hjärtat av Tandådalens Skidområde som är en av Skistars fyra destinationer i Sälen.

  Tandådalens Wärdshus har en av fjällvärldens mest besökta och klassiska After-Ski. I verksamheten bedrivs även Nattklubbsverksamhet på Wärsan Nightclub & Cocktailbar på TD-Lounge. Detta gör våran utbildning helt komplett då vi erbjuder praktik inom alla olika typer av barer med en så bred kunskapsbas som möjligt att stå på.

  Elevboendet ligger mitt i Tandådalen med gångavstånd till kurslokalen.
  Detta betyder att du har även lika nära till backen, matvarubutik och aktiviteter i Tandådalen.

  Det är klassiska fjällstugor där man delar 6-10 elever i varje stuga med alla nödvändigheter som behövs för en trevlig vistelse i Sälen.

  Grundkurs
  Grupp 1 – 26 Nov-17 Dec
  Grupp 2 – 7 Jan–28 Jan

  Barmästareutbildning
  Grupp 1 – 7 Jan-4 Feb

  Avancerad Flairkurs
  Grupp 1 28 Jan-4 Feb

  För mer info och bokning gå in på http://bartenderbolaget.se/ eller kontakta oss på info@bartenderbolaget.se & +4618 127799.

  Vi ses i vinter!

  Kommentera & Dela »
 • Kickoff Bartenderutbildning Ios, Grekland!

  Hallå kära människor!

  Vi har nu efter befunnit oss härnere på underbara Ios några veckor kickat igång Grupp 1! Det är ett härligt gäng med blandning från Sverige, Finland och Australien som livar upp ön tillsammans med oss.

  Vi är inne på 4e lektionsdagen efter haft en ledig helgdag då vi gick ut och käkade tillsammans varpå vi gick en barrunda på vår partnerbarer. Sedan igår på vår lediga dag låg vi vid poolen och stranden hela dagen.

  Ios är en Ö som måste besökas, den har så många smultronställen och den perfekta kombinationen av sol, bad, god mat och nöjesliv! Tidigare har vi utbildat folk på ställen som Mallorca Spanien och Miami Florida men Ios har en helt annan kärlek till sig. Att så många svenskar och skandinavier som ej vet denna Ö är konstigt för det är ett paradis.

  Så nu tar vi denna sommar sakta men säkert och tillsammans med Life Is A Beachparty skapa en bra produkt och nya grymma bartenders nere på Ios!
  Vi får en fotograf hit nu i dagarna men bjuder på lite bilder här fram tills dess!

   

  Kommentera & Dela »
 • Nu är det nära!

  Nu är det inte många dagar kvar tills att jag sitter på ett plan till ios! Jag vann denna utbildning på Instagram och är så jävla taggad!

  Jag var i Poznan i Polen med min kära familj när jag fick veta att jag var vinnaren. Jag skrek rakt ut av glädje och studsade runt i hotellrummet. Min lillebror undrade såklart vad fan jag höll på med haha. Kan säga att han blev väldigt avundsjuk då han också vill bli bartender. 🍹

  När allt hade sjunkit in så insåg jag att jag hade typ tre veckor på mig att träna till beach 2017! Haha vilket skämt! Eftersom ni nu inte vet hur jag ser ut så skulle jag kunna ljuga och säga att jag har tränat stenhårt 😆!

  Nog om de. Följ min resa till ios om ni vill veta allt ifrån hur jag virrar runt ensam på flygplatser till härliga bilder ifrån ios och drinkar. /xoxo

  Kommentera & Dela »
 • SOMMAREN ÄR SNART HÄR!

  Hallå!

  Nu har nedräkning inför sommaren i Grekland börjat! Vi är i fulla förberedelser inför sommaren kurser på Ios. Missa inte möjligheten att boka din kurs och göra detta senast 15 April så bjuder vi på flygresan!
  Kolla in hur utbildningen ser ut i Grekland:
  https://vimeo.com/205563260

  Detta ingår vid din bokning av Grekland!
  – Grundkurs 100h
  – Hotel 21 nätter (vid valt tillval)
  – Flyg & transfer (vid valt tillval)
  – Välkomst drink vid ankomstkväll
  – Lunch 5 dagar i veckan under kursdagar
  – Sunset BBQ på Lördag & Söndag
  – Bartenderbolaget Diplom & Certifikat (vid avslutad kurs)
  – Avslutningsmiddag & kväll vid avslutad kurs
  – Life Is A Beachparty VIP-band (Förmåner & rabatter på barer, nattklubbar, restauranger, äventyr & utflykter)
  – Praktik på Ios barer & restauranger
  – Bartenderbolaget & Life Is A Beachparty Instruktörer & Guiders 24/7h assistans.

  Vi ses i Grekland!

  Kommentera & Dela »