Mattias Järveläinen

Bartenderbolaget Mattias har tidigare arbetat med pedagogik inom lärarbranschen, något som han absolut stimulerades av. Samtidigt var han en resande själ som vill se mer av världen. Rastlös och nyfiken började resan när han begav sig till Asien direkt efter studenten. Under sin resa fick han upp ögonen för baryrket och år 2012 bestämde han och hans vänner sig för att packa väskorna och bege sig ner mot Rhodos där de fått chansen att samarbeta med en bar för att få igång deras verksamhet igen.


Hemkommen från Grekland återvände han till sitt läraryrke och år 2013 bestämde han sig för att gå en bartenderutbildning hemma i Göteborg för att senare ge sig in i nattklubbslivet. Under ett år kombinerades lärarrollen med att vara en nattklubbsbartender i sin hemstad.

Vintern samma år fick han chansen att testa en säsong i Österrike och med mersmak för säsong lockade just Spanien. År 2014 begav sig Mattias längre ner i Europa för att bli en charterbartender på Grabbarna Grus Beach Club i Magaluf. Väl i Spanien korsades hans väg med Bartenderbolagets grundare och ett intresse att använda sin erfarenhet som lärare till att lära ut i baryrket växte försiktigt fram.

Hösten 2014 flyttade Mattias till Stockholm och började jobba för ett flertal nattklubbar i väntan på att nästa säsong skulle dra igång. Som planerat åkte han sommaren 2015 ner till Magaluf igen och agerade som assisterande barchef på nattklubben vilket senare utökades till en roll som barchef.Vintersäsongen 2015/2016 stack Mattias till Sälen för att arbeta på Ice Nightclub där även Bartenderbolaget har sin barkskola. Mattias fick chansen att vara lärling för skolan efter visat intresse på sin fritid.

Sommaren 2016 fortsatte Mattias med sin barchefsposition Spanien. Väl hemma startade han hösten som ambassadör och lärare för Bartenderbolaget.

År 2016/2017 kommer Mattias befinna sig i Sälen, jobba i baren på Ice Nightclub samtidigt som han kommer att vara lärare för Bartenderbolaget.

 

 

Kontaktuppgifter