Steg 2 – Vidareutbildning

Bartenderbolagets ”Steg 2 – Vidareutbildning” är för dig med tidigare erfarenhet. Med de punkter som nämns nedan så har vi tagit ut en vidareutbildning som kräver en grundutbildning eller 2 års erfarenhet i branschen.

Bartender är ett yrke som på senare år ställer högre och högre krav på både utbildning och erfarenhet. Med våran steg 2 utbildning skaffar du dig överblick om hur du tar dig vidare i branschen inom olika områden som:

– Roddning från grunden
– Speedmixing avancerad nivå
– Avancerad drinkblandning
– Stängningsrutiner och ta ansvar
– Avancerad råvarukunskap
– Ledarroll 1. Ansvar 2. Personal 3. Pedagogik
– Kassa & Kassahantering med ansvar
– Ekonomi & budgethantering
– Servering & Bordbeställning
-Barchef och ledarroll

Hygien & renlighet:
I dagens Skandinavien har vi de hårdaste hälso- & miljömyndigheterna i världen, vilket ställer kravet att vi går noggrant går igenom hygien & renlighet, innan, under och efter arbetspasset.

Öppning och Stängning:
Hur gör man en öppning-  & stängningsrutin för dig och dina kollegor. Vi går igenom övriga rutiner som att låsa, larma och utrymma lokaler vid olyckor.
Blandningsmetoder
Vi går in på djupet med förgreningar på olika metod som torrskakning, airlaiding, speedskakning och att jobba ihop olika metoder under multipla beställningar.

Drinkkategorier & Drinkgrupper
Vi går in på djupet med fler kategorier där vi lär oss hur baserna och balanser anpassas efter de olika grupperna. Efter det får man utöva praktiskt utan drinkmeny utefter gästens önskemål och olika grupper.

Drinkar
Vi fyller ut mängden drinkar inom de olika kategorier för en bredare kunskap och anpassning.

Effektivitetsrutin
Oavsett hur många beställningar eller vad så jobbar vi efter en så kallad effektivitetsrutin som gör att när du anpassar dig får upp ett högre tempo och effektivare sätt att jobba vilket ökar merförsäljningen.

Vi utgår från en rutin för att oavsett om du tar en eller 20 beställningar alltid göra det på smidigast och effektivast sätt.

Drinkkomposition
Drinkomposition handlar om 3 viktiga punkter:
-Sensorik, hur våra sinnen (hörsel, syn, känsel, smak och doft) påverkas av olika intryck.
-Samarbetet mellan bartendern & gästen
-Att kunna, utan drinkmenyn, ställa några enkla frågor till gästen och genom det få fram grunden till vad en drink ska innehålla.

Råvarukunskap:
Vårat mål är att alltid veta vad man serverar, inte bara till smak utan även alkoholkunskap. Vi använder oss av färska frukter, bär, växter, kryddor för att få en bredare uppfattning och smakupplevelse som gör dig direkt redo för baryrket. Vi går igenom hur man förbereder puréer, sockerlag och olika smaksättningar.

Flyt & Planering:
Vi går in på djupet inom råvaror som kryddor, syrupstillverkning, pureer och pratar en bredare råvarukunskap där vi använder provexempel på vad baser och smaker som passar ihop för att sedan utöva praktiskt. Nu även med tidspress och störningsmoment.

Produkt kännedom:
Vi fyller ut märkesförrådet och pratar om framställning, smaker, egenskaper och användningsområden. Djupare inom vin, öl och spritgrupper.

Lagar & Regler
Alla instruktörer har själva gått STAD utbildning (Ansvarsfull alkohol- & droghantering) och pratar om alla viktiga lagar som krävs kunskap om, t.ex överserveringslagen.

Ekonomi & Budget
Vi går igenom hur man lägger upp en budget samt pratar om inventering och ekonomianalyser.

Kassa & Kassahantering
Kassavslut, räkning och bankning

Servering
I steg 2 delen pratar vi  servering tillsammans med mat. Rörelsemönster i en restaurang, bordsbeställning, aperitif, digestif och avec.

Speedmixing & Multitasking:
Steg 2: Speedtester och avancerad multitasking i fler beställningar med mer drinkar.

Gästpsykologi & personkännedom
Av en bartender krävs det idag en känsla för psykologi och en allmänbildning. Den naturliga första kontakten man får som gäst på ett ställe är med bartendern. Vi pratar om olika sätt att hantera, lyssna och kommunicera med gäster. Hur det är att få stamgäster och hantera stora grupper av människor åt gången.

Redo för ett minne för livet?

Klicka här för att boka din bartenderutbildning