Bartenderutbildningen

Bartenderutbildningen är utformad efter år och år av kritiska ögon med en arbetsskada att följa varenda bars rörelse, tanke och form. Det naturliga att komma in i en bar, kolla hur bartendern arbetar, se över utbudet och titta igenom drinkmenyn.

Efter att själva har jobbat med bartender utbildning och konsulting i 8 år och över 2000 examinerade elever i registret så har vi valt att lägga ihop våra kunskaper, idéer och visioner till en kurs, skriven i all perfektion. Vi har insett branschens breda spektrum av flera stilar och sätt att jobba på.

Från att ha jobbat i länder som Sverige, Norge, USA, Thailand och Spanien har vi fått följa kulturer och upplevt deras sätt att se på bartending.
Detta har vi tagit med oss och tagit fram en grundkurs som är anpassad för att kunna jobba över hela världen, oavsett vilken stil eller koncept av bar du väljer. Effektiv inlärning blandad med ”utanför ramen tänkandet” gör att vi vet att när du är klar med bartender utbildningen kan du gå in i vilken bar vart som helst i världen och anpassa dig efter just den baren.

Vi har skaffat oss samarbetspartners under vägen som gör att vi får nu nyttja oss av toppmoderna lokaler och kvalitetsmärken som används världen över.
Eftersom yrket är praktiskt, använder vi omkring 80 % av kurstiden i baren för att få ut det som krävs för att kunna jobba i en stresstålig miljö. Varje dag går vi igenom drinkar med riktiga råvaror för att eleven ska kunna visualisera, dofta och provsmaka drinken, allt för att kunna veta vad man serverar till gästen.

I teorin pratar vi om råvaror, produktkännedom, framställning, smak, användningsområden, historia och kuriosa som gör att utbildningen inte bara är kunskap utan även fångar intresset.

Vid avslutad kurs är du direkt redo för att kunna hoppa in i en bar och jobba. Beroende på dina egenskaper och karaktär har du tillsammans med oss hittat den bar du passar bäst i eller förberett dig individuellt för det.

Praktik under kursens gång.
Learn by doing är inte bara ett uttal utan fakta. Därför har vi tillsammans med Harrys och Sälenstugan Original utformat ett program tillsammans med kursplan där praktik ingår så man får känna hur det är i riktig barmiljö servera gäster, kassahantering, stresståligheten och tempot. Detta görs under supervision av instruktörerna samt ansvariga på plats.

Redo för ett minne för livet?

Klicka här för att boka din bartenderutbildning